Schuldenwijzer is een platform dat mensen met schulden een eenvoudig, beveiligd en online inzicht geeft van de eigen schulden en daarbij horende informatie.
Juridisch nieuws
Afwijzing moratoriumverzoek in verband met het niet voldoen aan de financiële verplichting. De lopende huurpenningen worden niet tijdig voldaan.
Ontbinding huurovereenkomst wegens meerdere tekortkomingen: - De huurder heeft een aanzienlijke huurachterstand laten ontstaan en gedurende langere tijd te laten voortbestaan. - De realisatie van de illegale stroomaftakking in het gehuurde vormt schade aan het gehuurde en moet op de voet van artikel 7:219 BW als tekortkoming aan de huurder worden toegerekend. - De huurder heeft onvoldoende weersproken dat in de periode voor 10 juli 2019 gedurende enige tijd (8 tot 10 weken) een hennepkwekerij in het gehuurde aanwezig is geweest. Als de huurder hiervan niet op de hoogte is geweest, heeft hij in elk geval onvoldoende toezicht en controle uitgeoefend op wat zich in het gehuurde afspeelde. Dit moet op de voet van de maatstaf van HR 22 juni 2007, ECLI:NL:HR:2007:AZ8743, NJ 2008, 352, als een tekortkoming van de huurder worden gekwalificeerd.
Huurrecht. Ontruiming in kort geding. Huurder heeft woning niet als eigen woning gebruikt en ook aan een derde in gebruik afgestaan. In kort geding rechtvaardigt dit de ontruiming.
Verbod om dwangsommen te innen ter zake veroordeling tot teruggave van bepaalde inbeslaggenomen bescheiden, aangezien inmiddels een tweede beslagverlof is verleend waar ook die bepaalde bescheiden onder vallen.
Bestuurdersaansprakelijkheid van (voormalig) aandeelhouder en bestuurder gerechtsdeurwaarderskantoor. Frustratie van verhaalsrechten? Ernstig verwijtbaar handelen?
Schorsing executievonnis tot ontruiming woning in verband met juridische misslag. De bewijskrachtbeperking van artikel 164 lid 2 Rv is niet van toepassing in de situatie dat de partij die een aanbod tot het leveren van (getuigen)bewijs doet, niet de bewijslast van de stelling draagt die zij beoogt te bewijzen.
Hebben eisers dwangsommen aan gedaagden verbeurd door niet te voldoen aan een tussen hen gewezen vonnis van deze rechtbank? De voorzieningenrechter veroordeelt gedaagden om de executie van de dwangsommen te staken, omdat zij onvoldoende aannemelijk hebben gemaakt dat eisers niet aan het vonnis hebben voldaan.
Geen executieverdrag tussen Nederland en Venezuela. Geschil over internationale overeenkomst. Beroep op arbitragebeding. Tussenvonnis in incident. De rechter geeft aan dat in artikel 767 Rv is neergelegd dat, in geval van conservatoir beslag en bij gebreke van een andere weg om een executoriale titel in Nederland te verkrijgen, de eis in de hoofdzaak kan worden ingesteld voor de rechtbank waarvan de voorzieningenrechter het verlof tot het gelegde beslag heeft verleend. De Nederlands rechter kan echter géén internationale bevoegdheid ontlenen aan artikel 767 Rv, indien de bevoegdheid van de Nederlandse rechter is uitgesloten op grond van een arbitragebeding, én de in arbitrage te verkrijgen titel op grond van een te verlenen exequatur in Nederland ten uitvoer kan worden gelegd. Dit volgt uit het bepaalde in artikel 1022 Rv in samenhang met het bepaalde in artikel 767 Rv. De rechter verwerpt het standpunt dat 431 lid 2 Rv een andere weg biedt. Ook in de summiere vorm van een ‘verkapt exequatur’ brengt toepassing van artikel 431 lid 2 Rv een nieuwe procedure bij de Nederlandse rechter mee, die leidt tot een nieuw Nederlands vonnis. Daarmee is het geen andere weg voor tenuitvoerlegging van een buitenlands vonnis in de zin van artikel 767 Rv.
Verklaring derde-beslagene juist? Art. 477a lid 2 Rv. Veroordeling tot betaling van hetgeen volgens vaststelling door rechter aan executant toekomt. Art 479a Rv: redelijke vergoeding verschuldigd voor werkzaamheden door schuldenaar voor derde.
Hoger beroep kort geding. Verbod om dwangsommen te innen ter zake veroordeling tot teruggave van bepaalde inbeslaggenomen bescheiden, aangezien inmiddels een tweede beslagverlof is verleend waar ook die bepaalde bescheiden onder vallen.