Met de impactanalyse is onderzocht welke financiële en administratieve impact het gebruik van Schuldenwijzer zou hebben op gerechtsdeurwaarderskantoren. Daarnaast is in het rapport aandacht besteed aan de klassieke en sociale taken van de gerechtsdeurwaarder, waarbij is gekeken naar bestaande drempels en ontwikkelingen.
De ledenraad heeft de conclusies en de (on)mogelijkheden uit het rapport uitgebreid besproken. Daarnaast zijn de ‘voors- en tegens’ om met Schuldenwijzer verder te gaan tegen elkaar afgezet. De ledenraad zal zich nu verder beraden over de eventuele vervolgstappen, waarover zal worden gesproken op de eerstvolgende ledenraadsvergadering op 22 april 2021.
Het uiteindelijke doel van Schuldenwijzer is tweeledig; enerzijds wordt de schuldenaar, of zijn vertegenwoordiger, een zo betrouwbaar mogelijk beeld gegeven van schulden zoals die bij alle gerechtsdeurwaarders in behandeling zijn. Daarnaast wordt voorkomen dat de schuldeiser, in onwetendheid omtrent de schuldenpositie van de schuldenaar, onnodig kosten maakt, althans dat die kosten zo veel mogelijk worden beperkt. Daarmee loopt de vordering ook niet almaar verder op.