Schuldenwijzer is een platform dat mensen met schulden een eenvoudig, beveiligd en online inzicht geeft van de eigen schulden en daarbij horende informatie.
Juridisch nieuws
Deze zorgverzekeringszaak gaat met name over de vraag of ASR gedaagde terecht in rechte heeft betrokken en of gedaagde moet worden veroordeeld in de proceskosten. Gedaagde heeft in dat verband als verweer aangevoerd dat zij als reactie op de veertiendagenbrief en sommaties van de gemachtigde van ASR, GGN, een tweetal
e-mailberichten heeft gestuurd naar het e-mailadres no-reply@ggn.nl. Hierop heeft gedaagde nooit een reactie ontvangen. Gedaagde heeft daarnaast geprobeerd om telefonisch contact met GGN te krijgen, maar heeft haar poging daartoe gestaakt nadat zij “17 minuten in de wacht had gestaan”.
De kantonrechter is van oordeel dat ASR gedaagde terecht in rechte heeft betrokken. Vast staat dat gedaagde een tweetal e-mailberichten heeft gestuurd naar een “no-reply” e-mailadres van GGN en dat zij slechts één enkele poging heeft gedaan om telefonisch contact te krijgen met GGN. De conclusie is dat gedaagde daarmee onvoldoende serieuze actie heeft ondernomen om in contact te komen met GGN om deze procedure te voorkomen. Gedaagde wordt, naast de hoofdsom, rente en buitengerechtelijke incassokosten dan ook veroordeeld in de proceskosten.
Totstandkoming overeenkomst, art. 6:217 lid 1 BW. Uit reactie "oke" op per e-mail verzonden opdrachtbevestiging mocht eiser redelijkerwijs afleiden dat sprake was van aanvaarding van haar aanbod.
Gaat over opheffen conservatoir beslag tot levering en conservatoir verhaalsbeslag op vordering van een derde belanghebbende. De vordering tot opheffen van de beslagen wordt toegewezen omdat de aan de beslagen ten grondslag gelegde vorderingen onvoldoende summierlijk aannemelijk zijn en ook een belangenafweging niet aan de opheffing van de beslagen in de weg staat.
Huur woonruimte. Huurder heeft de door hem gehuurde woning ingrijpend verbouwd zonder hiervoor toestemming te vragen aan verhuurder. De kantonrechter heeft verhuurder gemachtigd de woning in oude staat te herstellen en heeft huurder veroordeeld de kosten van dat herstel te vergoeden. Ook is de huurovereenkomst voorwaardelijk ontbonden voor het geval huurder niet voldoende medewerking verleent aan het herstel. Verhuurder is het hiermee niet eens en wil dat de huurovereenkomst onvoorwaardelijk wordt ontbonden en huurder tot een hogere schadevergoeding wordt veroordeeld. Het hof bekrachtigt het vonnis van de kantonrechter.
Stuiting van de verjaring. Schending hoor en wederhoor (art. 19 Rv). Samenhang met zaak 22/00272.
Executiegeschil na onherroepelijke gerechtelijke uitspraak. Gevorderde opheffing van de beslagen zijn afgewezen. Belangenafweging van de executant die nog een aanzienlijke openstaande vordering heeft afgezet tegen de belangen van de geëxecuteerde. De blote stelling dat voortzetting van de executie een noodtoestand bij de geëxecuteerde doet ontstaan, heeft de geëxecuteerde onvoldoende onderbouwd.
Verzoek verhoging beslagvrije voet op grond van artikel 475fa Rv.
‘Incasseren bedragen door deurwaarder in verband met alimentatieverplichting onrechtmatig? Ontvankelijkheid eiser.
Dwangakkoord ex art. 287a Fw. De weigerende schuldeiser is door loonbeslag aanzienlijk beter af dan de overige schuldeisers. Het verzoek wordt toegewezen onder de uitdrukkelijke voorwaarde dat de gemeente de uitdeling van het kredietbedrag opnieuw berekent op basis van de actuele hoogte van de schulden, zodat de gelijkheid van schuldeisers niet nog meer onder druk komt te staan reeds het geval is door het tijdens het minnelijk traject door de weigerende schuldeiser gelegde loonbeslag.