Schuldenwijzer is een platform dat mensen met schulden een eenvoudig, beveiligd en online inzicht geeft van de eigen schulden en daarbij horende informatie.
Juridisch nieuws
Dit wetsvoorstel wil een juridische basis bieden voor de verwerking van persoonsgegevens door samenwerkingsverbanden. Samenwerkingsverbanden zijn verbanden van bestuursorganen en private partijen die gezamenlijk gegevens verwerken voor zwaarwegende algemene belangen, zoals de bestrijding van fraude en de georganiseerde criminaliteit. Vooral vanwege de ervaringen in de Toeslagenaffaire, zijn de EK-leden kritisch op het voorstel.
Antwoord op vragen van het lid Ceder over het artikel ‘In de schulden na een erfenis: ‘Ik kreeg dit ineens op mijn bord’’.
In dit onderzoeksrapport staan de kwalitatieve evaluatie van de doelmatigheid, de inrichting en uitvoering, de samenwerking en besluitvorming en het misbruik en oneigenlijk gebruik van de Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging voor behoud van Werkgelegenheid (NOW) centraal, evenals lessen voor toekomstige crisissituaties.
Het conceptbesluit wordt in het kader van de wettelijk voorgeschreven voorhangprocedure (artikel 33, vijfde lid, van het Wetboek van Burgerlijke Rechtsvordering) aangeboden aan de Tweede Kamer. Dit biedt de Kamer de mogelijkheid zich uit te spreken over het ontwerpbesluit voordat het aan de Afdeling advisering van de Raad van State zal worden voorgelegd en vervolgens zal worden vastgesteld.
Kwartaalrapportage JenV van Q2 van het jaar 2024.
Wijziging van de begrotingsstaat van het Ministerie van Financiën (IXB) en de begrotingsstaat van Nationale Schuld (IXA) voor het jaar 2024 (wijziging samenhangende met de Voorjaarsnota)
Besluit van 28 juni 2024, houdende wijziging van het Handelsregisterbesluit 2008 ter uitvoering van de registratie van bestuursverboden, de autorisatielijst voor het verstrekken van overzichten gerangschikt naar natuurlijke personen en enkele andere wijzigingen voortvloeiende uit de Datavisie Handelsregister.
Volgens de Wet open overheid (Woo) moet de overheid informatie actief openbaar maken. Dat wil zeggen: niet pas na een vraag of verzoek, maar uit eigen initiatief. In artikel 3.3 van de Woo staan 17 categorieën van informatie die overheidsorganisaties ten minste actief openbaar moeten maken. Bijvoorbeeld bereikbaarheidsgegevens, onderzoeksrapporten en klachtoordelen. De Regeling actieve openbaarmaking Woo bevat regels over hoe deze informatie actief openbaar moet worden gemaakt, bedoeld voor overheidsorganisaties. De verplichting tot het actief openbaar maken van de informatiecategorieën verloopt gefaseerd in tranches.
Sommige organisaties, bijvoorbeeld gerechtsdeurwaarders, worden in de Tijdelijke regeling uitzonderen bestuursorganen van de actieve openbaarmakingsplicht Woo tijdelijk uitgezonderd van de verplichting tot actieve openbaarmaking.
Behandeling van het wetsvoorstel Wijziging van het Wetboek van Burgerlijke Rechtsvordering en enige andere wetten in verband met de vereenvoudiging en modernisering van het bewijsrecht (Wet vereenvoudiging en modernisering bewijsrecht) (35498); en andere wetsvoorstellen.
Achtergronddocument bij rapport 'De gebroken belofte van de rechtsstaat' (Staatscommissie rechtsstaat, 2024, 527 p.)